tiistai 1. lokakuuta 2013

Kuvia ja kuulumisia

Kesä on mennyt vauhdikkaasti ja kaikenlaista ehditty tekemään mutta ikäväkseni olen huomannut kuinka vähän olenkaan ehtinyt treenata Lumin kanssa. Tietysti Wuki pentunen on hieman tätä arkea muuttanut onhan se herttainen pentunen.
Muutama kuva kotoa, lomalta ja kennel päiviltä jonne osallistuimme tänäkin vuonna.

Kennelpäivillä olin itse kaikkina päivinä, ensin jälkeä ja täytyy kyllä sanoa että olen tyytyväinen Lumin nenän käyttöön. Nyt onkin uusi tavoite että ensi keväänä/kesänä mentäisiin jo kokeeseen. Aina kun vaan ehdin niin jälkeä mennään tallomaan. Wukikin on aloittanut jäljestämisen ihan ruohopohjaisella pellolla ja on kyllä vauhtia niinkin paljon että saa ihan jarrutella mutta loppua kohden rauhoittuu ja keskittyy paremmin jäljestämiseen. Metsässä Wuki on käynyt jo muutaman kerran kokeilemassa mutta meillä nyt on tuo kriteeri itsellämme niin korkealla että tehdään pellolla pohjat vahvoiksi ja sen jälkeen metsään.
Lumille otettiin myös keppi-ilmaisua ja hoksasin sen hienosti.
Tätä jatketaan niin kauan kunnes lunta tulee.

Toisena kennelpäiväna oli tokoa jossa olikin yksi suosikeistani kouluttamassa Kärnän Sari. Taas sain niiin paljon hyviä ohjeita, neuvoja ja ideoita miten Lumin kanssa saadaan tehtyä paremmaksi liikkeitä ja kun tuo neiti nyt välillä alkaa kyyläämään. Miten sen katkaisen, milloin siihen puutun ja miten oikeasti sen nään ennen kuin Lumilla jumittaa. Nyt ollaankin sen jälkeen käyty voittaja-luokassa kisaamassa saaden kolmostulos =/ ei ihan nappi suoritus. Tunnari on kesken saatiin nolla ja kuinka ollakkaan mölli-kisoissa käytiin kaksi päivää ennen ruutuun meni hienosti tosin kuin kokeessa jäi vajaaksi kiersi ja kaarsi. Noooh tajusin jo siinä että valmisteleva treeni olisi pitänyt tehdä ennen koetta että olisin palkannut Lumin ruutuun menosta. Nyt ollaan vielä menossa pariin kokeeseen jotta saataisiin ykkös tulos voittajluokasta.

Kolmantena päivänä oli agilitya ja itse en vieläkään treenaile vaan kuntoutan tän jalan kuntoon. Malttaisinpa vain odottaa. Tein siellä kuitenkin radan suunnittelun ilman koiraa ja Lumi pääsi Mian kanssa aksamaan. Kiitokset Mialle! Lumi menee hienosti näiden auttavien ystävien kanssa agilitya ja Janikan ohjaamana onkin Lumi jo noussut kakkos-luokkaan. Ovat saaneet 2xLUVAN ja SERT =))

Wuki tokoilee Maken kanssa jo kovaa vauhtia ja saivathan hekin paljon neuvoja ja oppeja kennel päiviltä. Joka päivä edistyvät ja nyt olen puhellut että ensi vuonna menisivät kisaamaan isoihin kisoihin kun Make ei jännitä kisoissa..niin epäreilua kun itse jännitän sitten toistenkin puolesta.

Hakua ollaan tehty aivan liian vähän mutta tehty kuitenkin. Lumi kadotti maalimies motivaationsa ja kisoissa kun käytiin alkukesästä vale-ilmaisi ja ylilähetykset meni miten meni.. sain oikein pohtia mitäs mää taas teen väärin..onneksi on hyvä treeniporukka ja Janika joka ohjaa/neuvoo. Oma työnskentely keskilinjalla neutraaliksi vaikka yhdessä tehdään minä en ole se kivoin juttu vaan ne maalimiehet. Lumi kovasti tuo lelua minulle mutta malimiehet leikittävät ja palkkaavat Lumin, itse kehun vähän ja autolla vasta ylitsepursuavasti =) parempaan suuntaan jo tällä päästy. Pistot ovat hyviä, toisinaan kaartaa jonnekkin mutta korjauksella oikaisee hienosti suoraan ja takarajalle, vauhtiakin on tullut takaisin kun niinkin on ollut ettei oikeen vauhdilla metsään lähtenyt. Viime treeneissä tehtiin piilo-leikkiä ja siinä Lumin piti vähän pohtia että mitäs tämä tälläinen on mutta, hoksattuaan olikin kivaa. Neljä umpipiiloa joissa yhdessä maalimies ja pitää etsiä ilmaista ja viedä näytölle, pari kertaa vei tyhjälle piilolle mutta hoksattuaan ettei palkkaa saa tyhjältä niin ilolla tehtiin onnistumiset. Oli kyllä todella hyvä treeni tällä kertaa ja hauskaa =)

Esine-ruutu on kohdillaan, nostettiin esineet 30cm korkeuteen maasta ja löysi kolme esinettä niin nopeasti ettei ehditty edes kokoa esine-ruutua etenenmään etulinjasta. Ihan super hyvä fiilis tästäkin kotiin viemisiksi =)

Wuki on aloittanut myös haku-uransa ja on kyllä pätevä peini mies. Maalimiehet ovat niin kivoja Wukista että namipalkkaa syödessää syö sormetkin tai ainakin yrittää. Wukilla on moottoria ja intoa metsässä ja käyttää hyvin jo nenäänsä kun maalimiehet ovat piilossa että malttaa hakea hajua. Viime treeneissä tehtiin risteylyä oli kyllä hauskaa Wukilla ja hoksasi heti mitä tehdään. Wki onkin minun ohjattavan haussa, Make tekee sitten tottelevaisuuden. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti