torstai 17. tammikuuta 2013

Tokon seuraava "taso"

Nyt ollaan aloiteltu voittaja-luokan liikkeet ja täytyy sanoa että on ollut mahdottoman hauskaa niin minulla, koiralla kuin muilla reeni kavereilla =)

Olen kanssa pikku hiljaa sisäistänyt omien kriteerien rajojani mitä, miten ja miksi haluan jonkun liikkeen menevän.
Palkkaamattomuutta lisätään pikku hiljaa, paikallaan makuu on jo lähtenyt oikeaan suuntaaan. Maahan meno on hyvä ja suoraan jää kunhan muistan sen valmistelun. Itse paikallaan olo on vaihtelevaa välillä on todella hyvän näköinen toisinaan laskee pään alas asti ja näyttää nukkuvan, paluu Lumin vierelle ok, sivulle tulossa pitää muistaa mihin kohtaa koiraa palaan viereen että ylös nousu olis nopea ja suora. Pientä hiomista.

Seuraamisessa palkka on kentän laidalla, toisin sanoen lelu, pieniä pätkiä ja vähitellen pidennetty matkaa ja palkkaamattomuutta. Itse olen aikast kriittinen ettei keulisi ja palkkaan vasta kun varmasti tuntuu itsestäni että paikka ja ilme on hyvä =)

Toisinaan kotona tehtään pieniä reenejä jolloin nami on kainalossa, lumi innostuu tosi paljon näistä pikku reeneistä ja joka kerta on ollut tosi kiva fiilis näiden jälkeen =) samalla kertaa ollaan yleensä otettu pito harjoituksia. Niissäkin on jo hienosti hallittu pito ja malttaa pitkiäkin aikoja vain pitää kapulaa suussaan.

Käännöksissä saatiin vähän apuja kun katse haarhaili oli väljyyttää ymym..rumaa käännöstä siis..
Laitettiin Lumille hihna ja käännös oikeaan ja kun katse laski pieni nyppäsy muistuttamaan mitä tehdäänkään ja palkka oikeanlaisesta toiminnasta niin kolme-neljä toistoa ja oli huomattavasti parempi. Vasemmalle käännös korjattiin samallalailla ja on nyt hieno. Kotona tehty sisällä namipalkalla ja toimii sekin.
Olisin kyllä niin hakoteillä jos en saisi neuvoja mun koutsilta Jansulta, ja vielä toimii mulle ja Lumille.

Istuminen..iso OHO...mitenkä olen mahtanut siinäkin onnistua...hidas kuin hidastettu filmi..
nooh opettelinpa uuden tavan jotta tulisi nopeutta ja Lumi istuisi takajalat paikoillaan etujalkojen liikkuessa..
pakittaa ja siitä istumaan, käsky sana on nyt "sit" ja vihdoin rupee mielyttämään mun silmää. Toki saadaan vielä reenata paljon lisää.
Kaukokäskyjä kun ollaan harjoiteltu seisomista ollaan myös otettu mutta siinä olenkin kiinnittänyt vielä huomiota että takajalat pysyvät paikoillaan pikkuhiljaa nopeuttakin tullut =) seuraavaksi onkin neuvojen paikka etten olisi sitten jumittanut ja unohtanut etenemistä.
Maahan menoa ollaan saatu paljon eteenpäin, hienosti pamauttelee alas käskystä ja etutassut jää suoraan =)
jäivät meinaan helposti koukkuun, vaihdoin vain oman paikkani sivulle ja palkka nenän edestä etutassujen eteen pitkälle ja hups toimii..itse saan olla tosi nopea jos haluan vielä nopeutta siihen =) näyttää hyvälle=)

Liikkeestä seisominen..olipa vatsalihakset koetuksella kun en sitte millään meinannut tajuta mitä tehdään..nooh ehkä vieläkin vähän hakusessa myönnän..nakin heittoa kauas ja Lumi saa hakea sen, kääntyy takaisin ja pysäytän kun vauhti on kova..hitaasti tullessa palkkaan kädelle..luulisin että oli näin..olen vain vähän reenannut tätä koska oikeasti oli nyt sisäistämisen kanssa hankaluuksia =))) Otan varman päälle ja reenan tätä vielä valvovan silmän alla =)

Ruutuun lähetys. Vähän jänskätti kun ihan uusi juttu meille mutta ruutuun vietiin kippo jossa nami ja Lumin kanssa lyhyen matkan päähän ja lähetys..tadaa parit toistot ja hoksattiin mitä tehtiin.Välillä heitin lelun ruutuun ja leikittiin siellä yhdessä. Onnistui jo maahan menokin tältä matkalta. Muutamien toistojen jälkeen lisättiin matkaa, kuinkas ollakkaan Lumi ennakoi ja meni maaten =) ruudun eteen, eikun uusiksi niin johan löytyi taas ruutu.
Nyt jatketaan näitä kokopitkällä matkalla ja namikipalla. Muistaisin vielä että palkata voi monella tavalla.

Seuraavaksi aloittelemme uutena tunnistusnoutoa. Siittä sitten lisää kunhan tulee ajankohtaiseksi =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti