tiistai 22. heinäkuuta 2014

Lumia ei lämpö haittaa..


                                                    


Agilityssa käytiin kesäkuun ajan ohjatuissa ja paljon sain eväitä matkaani, jatkettin sitten porukalla vielä tämänkin kuun puolelle. Reeneissä alkaakin jo menemään vallan hienosti itsevarmuuteni vahvistuu ja teen oikeanlaisia ohjauksia esteille ja tuntuu niin kivalle mennä Lumin kanssa aksaa. Toki kömmähdyksiä tulee ja juoksuni on aivan jotain muuta kuin juoksua. Porukka on kyllä ollut mahtava jossa reenan, kiitos heille siitä ja kannustukseta =)

Kisoissa ollaan käyt jonkun verrankin ja harmittaa ihan vietävästi ettei ole tuo kisapää vieläkään valmis, viimeviikonloppuna oltiin omissa pitsikisoissa Raumalla ja oli niin siistiä kun päästiin radan loppupuolelle ja rata menty puhtaasti niin joo taas käännän pääni enkä katso koiraa tai sitten lopetin ohjaamisen. En edes osaa sanoin kuvata sitä ketutusta kun virheet olivat minusta johtuvia eikä koirasta. Toki Lumi varasti keinulta kertaalle ja meinasi a:ltakin pinkoa mutta whuhuu reagoin ja pysäytin.
Kaksi päiväisissä kisoissa oli lauantaina 3 rataa jotka sitten loppuakohden paranivat ja sunnuntaina sähläsin, ekalta radalta en edes muista mitään ja toinen rata oli aivan kaamea,
seisoin monen monta kertaa koiran edessä ettei voinut hypätä, jälki viisaus, katsoinko rataan tutustuessa missä menee koiran linja...en!! aargh!

Eiköhän nää asiat nyt nivoutuis jo yhteen ja alkaisi tämä aksailuni oleen koirani tasoa =)
Se selviää vain kokeilemalla, askel kerrallaan kohti tavoitetta =)

Paimennus on Lumin mielesta niiin siistiä, olisi yhdet valjaat kiskottu rikki ja minua ei nyt hirveesti tarttee kuunnella. Olin viimeksi ihan pihalla miten kuuluu ohjata koiraa suoraan tai oikealle tai vasemmalle. Ihan kuin en olisi koskaan paimentanut =( voi hyvää päivää. No Lumin vauhtia ei se paljoa hidastanut ja kaarrokset alkoivat sujua, ajaminen ja tasapainossa pysyminen hakusessa koska vika lähinnä mussa. Eiköhän tätä saada vielä eteenpäin tänä kesänä. =)


Ollaan käyty yksissä toko-kokeissa ja ei vieläkään saatu ykkös tulosta todellinen voivoi luokka =)
Tällä kertaa oli seuraaminen aivan jäätävää, seuraavan kokeen keskeytän jos ei miellytä. Nyt on uudet ajatuksetkin treenamiseen kun Janika meikäläisen tiputti maan pinnalle, on se vaan niin hienos kun on joku joka ihan suoraan ja suomeksi sanoo asiat niinkuin ne on ja voisivat jo olla kun olenhan jo Lumin kanssa reenaillut 3vuotta. Voi vitsi miten ääliö olen joskus =D noh nyt ei ole suunta kuin ylöspäin.

Kalenteriin merkkailen mahdollisia kisa päiviä ja ylläpidetään ne meidän vahvat liikkeet vahvoina ja hinkkaan nyt ne mitkä haluan että olis paremmat eli seuraaminen, kaukokäskyt ja tunnarin.

Tunnarin kanssa ollaan edetty ja nyt pitää vaan lähteä reenaan kodin ulkopuolelle ja ns.rottakokeiluja tehdään lisää, kukkapurkkien kanssa, saa haistella pohjassa olevan reiän kautta ja merkata sen oman siten ettei mitenkään pääse nostamaan väärää. On kyllä haasteellista tätä reenailla kun tuntuu että joka kerta tarttis tehdä ihan uudenlainen reeni tunnarin kanssa kun jotain samaa teen tyyliin kolmesti, neljäs kun on erinlainen Lumi keksii jotain aivan hulvatonta, esim. en ole koskaan kuullutkaan käskyä oma tai pitääkö joku kapuloista vielä tuodakkin..on kyllä oma pinna saanut hyvin harjoitusta ja maltti todellakin kasvanut.

Viime kisoista saatin taas se kakkos tulos mutta jos sitten seuraavista kirjailen kisa tunnelmia =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti