perjantai 15. elokuuta 2014

Lauman kanssa puuhasteluja

Seuraava kirjailu taitaakin tulla sitten kennel päivien jälkeen =) monta tehokasta päivää reenailua mukavassa seurassa =) nyt jännitänkin lähinnä tuota että alkaakohan Lumilla juoksut juuri ennen..toivon että vasta jälkeen...

Pingu on vaihtanut hampaita ja uudet kasvaneet hyvin, lelusta pitää hyvin nyt kiinni ja ollaan leikitty kahden lelun leikkiä. Tuo jo aika likelle mulle ulkona ja sisällä kotona jopa käteenkin asti =)
Tuossa justiinsa tuumailinkin että pitää nyt vaatia että tuo ulkonakin käteen sen lelun.

Agility reenit kun tehtiin kentällä oli aikast kaaos aloitus, Pingu kun pääsi hihnasta ja mentiin esteiden lähelle päätti sitten lähteä viiro juoksemaan pitkin kenttää, joo ei olla mukamas koskaan missään käyty. Malttoi kuitenkin tehdä ihan putki lähhetyksiä ja hakikin kivasti putken, harmillista ettei kotona vieläkään ole putkea....toinen setti olis ollut takaa kiertoa esteellä, rima maassa. Palkka siivekkeen taakse ja lähetys. Menee hienosti mutta ohittaa palkan ja saan viedä palkalle että täällähän se on ei mulla. Päätettiin sitten että mennään Janikan luo reenamaan tuota palkan ottamista vaikka mä jatkaisin matkaani.
Käytiinkin sitten reenailemassa eli Pingu liinassa kiinni minä juoksen karkuun tiputan lelun ja kutsun.Pingun pitää pysähtyä ottamaan lelu ja tuoda se. Hiukan sai jarrutella ensin lelulle. Loppua kohden parani =)

Tottiksen alkeita tehdään pienissä pätkissä ja on se vaan niin nopea hoksamaan kaikkea, kapulan pitoakin ollaan jo aloitettu, maahan menoa ollaaan tehty pakittamalla maahan ja ylös siitä että jalat pysyy paikoillaan, samalla kaukoja jo ajatellen =) istuu sivulla hyvin kontaktissa. Pingu on sellainen partiolainen kun sen kanssa aloittaa jotain tekemään jatkaisi vielä lisää vaikka itse jo lopetan. 


Agilityä joo aloitettiin maanantain Lumin kanssa jälleen ryhmä treenit ja voi elämä kuinka kuutamolla olin, välillä kovin epäreilukin Lumille, mutta onneksi on ihmisiä jotka pudottaa maan pinnalle että se edelleen olen minä joka ne pahimmat virheet tekee. Hauskaa oli vaikka tuntuikin etten ole ikinä aksannutkaan. Tauko on aina huono juttu!!

Torstaina käytiin Janikan ja Nettan kanssa kentällä aksaamassa vähän niinkuin kisanomaiset reenit, lähinna mun ja Netan reeniä ajatellen, luulisin, Janika ja Ross kun menivät radan jäin ihan suu auki katsomaan, on se vaan hienon näköistä kun sen osaa =)
Nooh me päästin Lumin kanssa neljännelle esteelle ja hopsis kun ohjasin tai en tainnut edes ohjata kunnolla, noh siitä kun päästiin eteenpäin enpä sitten ehtinytkään juoksemaan kutos esteelle persjättöä ja ei edes mieleeni juolahtanu vara ohjausta..noh opin uutta. Ikävää etten näitä ohjaus nimiä muista toivottavasti joskus, takaa ohjausta sitten reenailtiin myöskin ja kuinka ollakkaan kun pääsin etenemään huomaan että loppurata unohtunut..onneksi ehditään vielä reenaileen ennen seuraavia kisoja.
Lomalla nämä viikonpäivätkin sotkentuu keskenään, kävinhän Janikan luonakin reenailemassa Lumin kanssa, nyt oli ajatuksena tekniikkaa ja kilpailu mun kanssa. Pitkät suorat kun on ja mä ehdin edelle niin Lumille tulee kiree eikä keskity hyppäämään vaan räiskii rimat alas. Sainpahan itsekkiin pohtia sitä oman juoksu tekniikan parantamista samalla =) Takaa kiertoa läheltä ja kaukaa tehtiin kanssa.

Lumin kanssa aloitin jällen jotain uutta, ideoita automatkoilta Janikan kanssa =)
Savisia kukkapurkkeja joissa on reikä pohjassa, tunnari kapula sisälle. Aloitin niin että kuusi purkkia ja yhdessä on oma kapula. Vaihdoin myös sanan kun lähetän haistelemaan se on nyt nakki =D nakkia kun aina siihen hieron. Kumikäsineellä siirtelin purkkien paikkoja ja omaakaulaa tietysti avokäsin. Lumin piti merkata purkki jossa oma on. Hoksasikin nopeaa mitä ollaan tekemässä, yllätys kun Luminmielestä jäädään jumittamaan paikoilleen saman asian kanssa tekee sitten siitä itse vaikeaa. Hyväksyin ensin että kun nuolaisee purkkia jossa kapula on alkoi sitten nuoleskella kaikkia vuoron perään. Nooh Lumin hetkeksi maahan viereen ja pohdin että mitäs nyt. Keksinpä sitten että merkkaa sen paremmin mikä purkki on missä on tunnarikapula. Lähetän Lumin uudelleen ja nuoleskelee ja odotan hiljaa etä mitäs tekeeLumi nostaa hampailla purkkia jossa on oma. Kolme onnistunutta toistoa ja kiitos.

Seuraavaksi jo laitoin loppuihin hajuttamat kapulat ja vaihtelin oman paikkaa ja purkkien järjestystä. Täytyy vaan muistaa lisätä jokin pieni haaste vielä ja pitää oma maltti piiitkänä. Onnistuu nyt näin hienosti ja lähden siirtämään reenailua vieraisiin ympäristöihin ja nostamaan Lumin virettä. Että olisi Lumillakin malttia haistella vaikka vire olisi kuinka korkealla.

Ikäväkseni olen huomannut että nämä meidän varmat liikkeet jää kovin vähälle reenailulle tarttis vaan tehdä kaikkia ja pieniä pätkiä ei kisanomaisia tylsää puurtamista. Ehkä jonain päivänä muistan kun sen tänne kirjailen monenmonta kertaa =)
 

Wuki on ollut toipilaana kun sai luultavasti, varmaa ei nyt ole mutta hampaasta alaleukaan ja siihen tuli tietysti mätäpaise. Sitä on nyt hoidettu monella tapaa huuhtelemalla ja antibiootteja vaihtamalla, maanantaina 11.8 otettiin verikokeet että mikäs bakteeri jyllää kun ei tulehdus taltu. Laitettiin samalla reissulla dreeni jotta märkä valuisi ulos. Verikokeen tulokset eivät sitten tänään olleetkaan valmiina kun eläinlääkärille menimme vaan soittivat sitä labrasta. Stabilokokki on vahvasti mutta oli löytynyt jokin toinenkin joka jyllää rauhallisemmin ja sen tuloksen saamme ensi maanantaina, ja tiedon siitä riittääkö antibiootit kukistamaan ko. bakteerin. Wuki syö nyt tupla antibioottia ja maitohappo bakteerin aloitimme tänään. Rankkaa on varmasti suolistossa ja painoakin oli tippunut mutta onneksi on jo noussut maanantaista lähes samaan mitä oli kesän alussakin.

Tänään Wuki sai olla pitkästä aikaan ilman kauluria, ollaan siis maanantaina laitettu, mutta oli siinä onnellinen koira kun pääsi minne halusi ja sai haistella kaikkia hyviä hajua, kulkemaan portaita normaalisti ja juomaankin vesikupille helposti. Pidetään nyt kuitenkin vielä sen aikaa että paranee nuo "reiät" hyvin. Vahdittaessa ei kyllä rapsuttele leukaa.

Make kävi tänään hiukan omalla kentällä tottistelemassa, ois tarvinnut ottaa videota. Motivaatio Wukilla ihan mieletön koko viikon joutunut vaan olemaan.

Onneksi jo parempaan suuntaan ollaan menossa ja koira voi hyvin =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti