perjantai 5. syyskuuta 2014

Jäljellä

heti tiistaina käytiin Lumin kanssa metsässä jäljellä, taas alokas luokan jälki vanhentui n.50min.
Lähetän kohti jälkeä mutta kaartaa heti oikealle, jälki on suoraan edessä. Uudelleen lähetys ja löyti jäljen nooh 10m edetty ja iskee sitten kakka hätä..ounou..no eipä haitta Lumia kun kakkaa ja jäljestää samalla, on ainakin motivaatiota Lumilla jäljestää, siitä 10m löytyy eka keppi =)
Palkkaan haisevalla kissan ruualla ja jatketaan. On kulmalla ennen kuin ehdin edes tajuta kunnolla, kääntyy oikelle mutta parin metrin jälkeen kääntyy tarkistamaan ja tekee puoli ympyrän ja jatkaa oikealle.
Voisin melkein vannoa että jäljen tekijä on seisahtunut hetkeksi kun Lumi niin tarkkaa haisteli mutta jatkoi ja seuraavaksi jo tuokin kepin taas palkakasi kissan ruokaa. Jatketaan matkaa ja taisi mennä hukkaan jälki, pyörii risteilee seisahtuu katsoo minua että mitäs nyt, välillä lähtee haistelemaan mutta siksakkaa taas, hmm päätän sitten että ok tää oli tässä jotain en nyt ymmärrä. Lumi iloisesti seuraa vieressä ja autolta vinkataan ettei tartte seuruuttaa koiraa pois, no ei mutta kun hölmö itse tarjoaa..
Kuulen että kulmahan siinä oli ja en sitä itse tajunnut, että voi ottaa päähän kun en tajunnut, nooh näistä oppii ja ennen kaikkea Lumille jäi hyvä mieli.

Pingulle jälki nurmikolle, ruutu ja jälkivana, tallon siin jalat yhdessä eteenpäin ja tiputtelen namia tallotulle alueelle. On se vaan ahne pentu, etenee rauhallisesti ja haistelee hyvin etsien nameja.
Loppu syksy tehdään täälläisa ja matkaa pidennetään. Aloitus ruudun teen kolmionmuotoiseksi ja siitä sitten jää pois, lähetän pikkuhiljaa kauempaa jäljelle kunhan tästä ensin oppii tuon ruudun ja kolmion.

Tänään käytiin aksailemassa ja opetettiin keinua kiipeämään ylös, paukutusta. Oma maltti olis kyllä aikast hyvä juttu. Rengasta tarjoamalla ja oli sitten odotellessa sen verran riekkunut ettei jaksanut kuin hetken keskittyä. Tähän odotteluun pitää nyt puuttua ettei sitä energiaa kuluteta itsekseen kentän laidalla vaan mun kanssa opetellen uusia juttuja.

Wuki oli mukana ja senkin kanssa tehtiin keinua, rengasta ja keppejä. Sai taas huomata ettö kun vaikeutta tulee keppeihin lisää, siis käyttää sitä omaa kroppaa tarjoaminen jää.
Lopuksi otettiin vielä metristä pk-estettä, hiukan välillä kolahti mutta yli kuitenkin meni, saattoi tietysti olla sekin että olin liian läjellä ensin lähettämässä. Lisää harjotusta siihenkin niin onnistuu vielä paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti