maanantai 15. lokakuuta 2012

Tuloksia =)

14.10 Raisio Haunisissa käytiin ihka eka haku koe suorittamassa.

Voi veljet sitä tulikin kokonaisen viikon verran jännittettyä tosin vain minun osaltani. Ja ikävää todeta että aivan turhaan jännitin.

Koe alkoi aamulla kello yhdeksän ja paikalle päästiin ajoissa ja en oikein tiennyt tärisinkö vilusta vai jännityksestä =) pakkasta oli muutama aste.
 Aloitimme tottiksella ja alokas luokassa oli toinen koirakko meidän lisäksi.
Aloitus ei todellakaan ollut mieleinen seuraamisessa ja kihisin omaa jännitystä ilmeisesti niin hyvin että lisäsi Lumin toimintaa huononpaan suuntaan ja sekosin sitte laskiessani askeleita ja taisinpa alun tehdä vain jotain sinnepäin. Henkilöryhmään mentäessä pimu tuli hieman takana ja kierrettiin henkilöt huonolla vireellä =(. Ilmeisesti hieman rentouduin tai jotain kun jäävissä oli sitten jo erinoloinen koira mukanani.
Jännitti istuminen kun ei ole oikein ollut nopea reeneissä mutta saatiin nyt siitä erinomainen ja maahan meno oli myös erinomainen.

Siirryttiin noutoihin jossa tietämättömyyttäni tein virheen, mutta saimme siitä vain suullisen huomautuksen. Kapula teline oli hyppyjen välissä ja hakiessani kapulaa jätin Lumin istumaan metrin päähän ja hain yksin kapulan. Koira kuuluisi kulkea mukana kapulaa haettaessa.

Tasamaan-nouto, eipä olisi paremmin voinut mennä =) ei rynninyt otti hienosti suuhun toi mutta jäi aavistuksen vinoon mutta ei mälvännyt kapulaa.Siirtyi hienosti sivulle.

Hyppy-nouto, hyvin meni sekin vaikka heitin kapulan hieman vinoon vasemalle mutta yli meni ja tuli, ei kolissut este =) toi hyvin eteen eikä mälvännyt ja sivulle siirtyi hyvin.

Este-nouto, iski pikku kylmä hiki ennen kuin heitin kapulan että mitäs nyt sattuu...no kapula ilmaan ja lähetys hienosti yli, hieman joutui Lumi hakemaan kapulaa. Näen Lumin oikealla ja olin lähes varma että kiertää esteen mutte jeeee tuli sittenkin yli. Tuo hyvin eteen, pahus, mälväisi kapulaa kahdesti mutta olin kyllä niiin tyytyväinen.

Kaiken kaikkiaan noudot olivat aivan mielettömän hyviä siihen nähden mitä ovat hetki sitten olleet.
Tuomari olisi halunnut vauhtia enemmän näihin..ehkä sitten ensikerralla =)

Eteenmeno, katsekontakti hukkui valmistelevassa vaiheessa, seuruussa otti kuitenkin hyvin ja lähetys
oikein hyvä, lähti vauhdilla ja ekalla käskyllä maahan =)))

Paikallaan makuussa oli kuulemma nukkunutkin .

Suorituksen loputtua olin lähes varma että pisteetä tulee kehnosti, harmitti tuo aloitus tosissaan.
Miksi pitää jännittää!!
No kun tuomari aloitti en ollut uskoa korviani ja loppua kohden vain parani.
Pisteitä saatiin 89/100

Kuvitelkaa tähän kolme piiitkää tuntia odottaa että päästään seuravan osioon...odottavan aika on pitkä.

Päästiin seuraavaksi esine-etsintään, tehtiin ennakoiva nouto ennen ruutua ja siirryttiin metsän puolelle.

Kaikki se pohtimen että muistaa ilmottautua oikein niin tuomari toteaa ei tässä nyt niin virallisesti tarvitse ottaa =) no joo hämmennyin että häh ja mitä mä nyt teen ja vilkaisen vielä missä kohilla ruutu onkaan, tajuan että sehän on ylämäki.
Nooh pikku jännitys viriää että mitenkäs ei olekkaan koskaan tullut tehtyä vastaanlaisessa maastossa reeniä huh. No katsotaan etulinja ensin kävellään oikeaan kulmaan ja sieltä vasemmalle kulmalle josta lähetän koirankin. Lumi haisteli tosi hyvin koko ajan ruutua etureunan tuntumasta.
Hienosti Lumi sivulle odotti rauhallisesti hihnan irrotuksen ja lähtee hieman oikealle josta kuitenkin kartaa vasemmalle takaisin ja olin melkovarma että sai jo hajun. Juoksi esineen edestä oikelle muutaman metrin, täyskäännös ja esine löytyi.
Toi vauhdilla ja ennen luovutusta mälväisy josta minä sitten otin esineen ja hätäisesti jooo.
Siitä tuomari huomautti ja mälväsystä rokotti yhen pisteen.
Pisteitä saatiin 29/30

Taaaas saan odotella piiitkän tovin joko hermostuneesti istuen tai kävellen, vermeet tuli ainakin kolmesti tarkistettua onneksi koska rulla oli lähes rikki!! Onneksi sain sen korjattua ja ajatelin että olisi hyvä hommata vara rullakin.

Kohti metsää..henkilö-etsintää. Maasto oli hurja, odotus paikalle saimme kiivetä lähes pystysuoraa rinnettä ylös, pikku paniikki, apuaa jos radalla on tälläista...
Päivän mittaan kun olin jo niin paljon jännittänyt ja hermoillut päätin vain että nyt riittää en halua Lumin epäonnistuvan tässä koska laji on niin kiva.

Lumi lähti radalle innosta uhkuen kun kuuli että seuraava ja hetsasin koko matkan ilmottautumiseen.
Siinä kun tuomari kertoi radan suunnaat ym. Lumi hiippaili jo nenä kovasti käyden kaummas minusta ja sain tosissani vahtia ettei läden ilman lupaa pinkomaan.

Vihdoin kun lähdimme ekalle pistopaikalle oli jo kova hinku Lumilla päästä etsimään.
Ihan mielettömän hyvä lähtö ekalle oikealle joka oli tyhjä, tuli hienosti tehden laatikon =)
Itse meinasin unohtaa vasemman etukulman kun muistin itseäni että etene...
Lähtö taas tosi hyvä, kaarsi hieman oikeaan mutta palasi vasemmalle ja hieno pisto sai hajun maalimiehestä toi rullan takaa mulle. Luovutus hyvä, näytölle lähtö hyvä, jopa multakin =)
Lähti viemään mielestäni turhankin oikeaan ja tuomarin tulessa ihan kuin ois muistanu siinä vaiheessa minne olikaan menossa. Maalimiehellä ei ollut maakuulla vaan liikuskeli että mitä mitä kun ei palkkaa saa. Sivulle tuli kohtailaisesti ja takaisin keskilinjalle hienosti mentiin yhdessä.
Seuraava pisto taas pöpelikköön ei mitään hajua miten työskenteli takana mutta tuli kuitenkin heti kun kutsuin.
Neljäs pisto vasemmalle upposi hyvin ja kutsuin kahdesti tuli rullan kera taas takaa, hyvä luovutus, lähtö näytölle hyvä. Maalimiehellä istua nökötti terävänä maalimiehen vieressä =) ei voinu kuin hymyillä.
Takaisin keskilinjalle hienosti yhdessä ja olisi lähtenyt Lumi hakemaan lisääkin maalimiehiä.

Tuomarin olessa hiljaa pitkään, olin varma ettei mitään kummosisa tulla samaan mutta totesi että oli erinomainen lyhyt ja vaikeahko arvostella koska oli nyt etupainotteinen maalimiesten osalta. Ei huomautettavaa työskentelystä ja ainoa mistä ottaa pisteen pois on tuo rullan tuonti suunta, mutta hyvänä piti, että vei näytölle etukautta. Lumilla on hyvä motivaatio hakea ja viedessä vie tasaisesti ja varmasti.
Pisteitä 169/170
Waaau!!! mulla on niin hyvä koira jonka kanssa on hienoa tehä töitä =)))

Kyllä kannatti jaksaa odottaa pitkä päivä koska palkitsi niin hyvin. Pakko on myöntää että kisamotivaatio syö turhan pitkät odottelut mutta onneksi on hyvää seuraa mukana ja kisa tunnelma oli myös hyvä.

Näin saatiin Lumille ensimmäinen käyttötulos ja tästä on hyvää jatkaa =))Ei kommentteja:

Lähetä kommentti