maanantai 25. tammikuuta 2016

Toko Pori 24.1

Pingun kanssa kisaamassa AVO-luokassa.
Jännitti ihan kivasti että tekeekö Pingu kiertoa ja kaukoja, itse kisaaminen oli kuitenkin kivaa ja tykkäsin Pingun vireestä, vaikkakaan ei nyt tulosta tullut vieläkään, toivottavasti jo ensi kokeesta se saadaan.

Paikalla istuminen ryhmässä 1min      arvosana 5(15)
    Kävi makuulle 5sek. ennen kuin aika loppui, istui kuitenkin kivalla ryhdillä en osannut edes aavistaa että olisi aikonut maaten mennä, no menipä kuitenkin.
Seuraaminen   arvosana 8,5 (25.5) 
    Alku meni hienosti kuten eka täyskäännös mutta juoksussa otti etäisyyttä ja viimeinen täyskäännös...ruma...mutta ilmeeseen olin niin tyytyväinen =)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0
     Meni maaten ei uudelleen käskystäkään noussut niin se oli siinä ja taitaa näillä uusilla säännöillä mennä liike nollille uusinta käskystä.
Luoksetulo 9 (27)
   Tuli hyvin mutta vauhti hidastui loppu metreille ja aavistuksen vino edessä.
Istuminen seuraamisen yhteydessä 0
   Seuraaminen kamalaa..sivu irtoamista eikä jäänyt istumaan vaan seisomaan.
Lähettäminen määrätylle paikalle ja maahan meno 0
    Lähti hienosti suoraan ruutuun, mutta käänsi oik.törpölle ja hätiköin ja käskin maaten..sähläsin siis ihan itse.
Noutaminen 8 (32)
Jännitti!! Kapula pomppi kuin pallo lähelle seinää, jee Pingu haki hienosti ja toi sen suoraan jäi tosin eteen vinoon kapulan kanssa ja nosti pepun ennen kuin sain käskyn antaa siirtyä sivulle. Voi että olin niin onnellinen että teki kokeessa koko liikkeen. =))
Kauko-ohjaus 6 (18)
      Tupla käskyt istumaan nousemisessa ja jäi puoliväliin istumaan, selkeästi huomsin että vähän on epävarma.
Estehyppy 10 (30)
     Hieno =) lisää varmuutta tuohon eteen tuloon niin mielyttää enemmän vielä omaa silmää =)
Merkin kiertäminen ja paluu perusasentoon 9 (27)
    Tätäkin jännitin..mutta hienosti kiersi,vauhti saisi olla ehkä enemmän.
Yhteensä siis pisteitä 190,5

Nythän tiedän mitä reenaillaan lisää ja uusilla säännöillä kisattu niin tuli varmuutta itselle että olen ne sisäistänyt jotenkin. Nyt ainoana mietin merkin kiertoa että pitäisikö kuitenkin opettaa Pingu suoraan sivulle mutta kun itse tykkään tehdä niin että tulee ensin eteen istumaan. Itselleni oppia sitäkin enemmän katsoa onko koira varmasti kontaktissa kun annan käskyn ja varmuutta liikkeisiin uusissa erilaisissa paikoissa.



Lumin kanssa vähän opeteltu erottelua merkille kiertoa ja taakse jäämistä. Hienosti menee aina oikein, seuraavaksi etäisyyttä ja häiriötä kapuloilla.
Kotona onnistuu jo merkille meno vaikka on liuta kapuloita takana, tähän pitää hakea erinomainen varmuus vaikka olisi merkin takana mitä sinehän mennään. Kyllähän Lumi kapulan tuo kun saa vain luvan siihen.


Seuruuta takaperin kävellen, vaikeaa mulle =) miten muistan ettei ole kiire ja kuljen suoraan, molemmat koiruudet hahmottavat jo hyvin takaperin kulkemisen, onni on kun olen reenannut takapään käyttöä erikseen, ja nyt lisätään taas viikko-ohjelmaan takapään reenit, siihen kun ei oikeasti mene kuin hetki.

Ruutua Pingulle, vahvistaa se paikka minne sen haluan! Tässä pieni pähkinä miten sen tekisin, jotenkin tarjoamalla mutta sitä pohdin ja katsotaan mitä keksin =)

Lumille ruutu trenniä tatvitsisi nyt rakentaa kokonaiseksi, olen pilkkonut sen lätkälle lähetykseen ja ruutuun-lähetyksiä niin että olen jättänyt Lumin seisomaan ja lähettänyt oikealla tai vasemmalla kädellä ruutuun, suuntaa siis.

Kaukoihin olen keksinyt Lumille että laitan tassujen eteen lehden niin ei tule eteenpäin, tämänkin ihan vahingossa keksin kun olin lehtiroskia laittamassa niin jäi siihen lehtipinon taakse ja hienot kaukot =) siesomasta istuminen on vielä hiukan mielestä sellainen että tulee takatassut eteenpäin.
Pingulle reeniä uusissa paikoissa että tekee näyttävästi sekä se että vaihtelen etäisyyttä.


 Luoksetuloa Pingulle nyt niin että loppu matkankin tulisi täysiä.
Riittähän tässä puuhia ja aikomukseni on mennä mahdollisimman pian Pingun kanssa kokeeseen ja Lumille nuo uudet liikkeet valmiiksi asti niin pääsisin senkin kanssa kokeeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti